Chrysler 300 Forum - Forums and Owners Club!

Go Back   Chrysler 300 Forum - Forums and Owners Club! > Chrysler 300 Forum - Help Zone - Problems, Complaints, and Solutions > Chrysler 300 Mechanical Problems and Questions


Notices

Chrysler 300 Mechanical Problems and Questions Discuss any Chrysler 300 mechanical problems/questions in this forum. Engine, trans, supension, body, interior moving parts, interior/exterior trim panels, etc.


Latest Vendor News!
AutoAnything

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-29-2010, 02:56 PM
Jesse Dino's Avatar
Jesse Dino Jesse Dino is offline
Chrysler 300 Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2008
Location: San Jose
Posts: 11
Gender: Male
Vehicle: 300C SRT8
Trim Level: 300C SRT8
Color: Bright Silver
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Rep:29
Jesse Dino is on a distinguished road
Default Idle Surging & Dying Out!!! WTF?

I have a 2006 300C SRT8. Preditor tuner, K&N filter inside OEM air box. Nothing special... The last time I drove it (couple of nights ago) the shift points were higher than normal and the shifts were harder. Normal around town driving never went WOT never used auto stick. I parked the car over night on a cold bay area night (30 to 35 degrees F) The next morning I went to start it and it turned over RPMs went up to about 1200-1500 like a normal cold start and then immediately dropped to 0. (Car died out) After three atempts to start it and the same result I switched vehicle to get to my destination. I came home later that day and started several times with the same problem. I held the throttle at 12% and it would stay running. It died out several times through this prosess if I released the throttle. Once the car was warm (Engine temp avove 100F) I could take my foot off the throttle and it would run by its self with the RPMs surging between 400 & 900 RPM. No idiot lights on and nothing on the digital heads up display.... WTF? Anyone else have this problem or heard of it?
PS- Engine oil level is good, and trans fluid is good and does not smell or look burnt.
__________________
300cForumz.com | Chrysler 300 Forum | Chrysler 300 Forums | Chrysler 300 Performance | Chrysler 300 Accessories

Last edited by Jesse Dino; 11-29-2010 at 02:58 PM.
Reply With Quote
Sponsored links
  #2  
Old 11-29-2010, 03:21 PM
bigrob1612's Avatar
bigrob1612 bigrob1612 is offline
Never Satisfied

 
Join Date: Dec 2009
Location: Worcester,MA
Age: 25
Posts: 2,146
Gender: Male
Vehicle: SRT Design
Trim Level: 300C
Color: Bright Silver
iTrader: (5)
Rep Power: 10
Rep:1500
bigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant futurebigrob1612 has a brilliant future
Send a message via AIM to bigrob1612
Default

Not sure if this has any thing to do with it but I had a similar problem with my mothers jeep last year. On the cold days it would start up and so the same thing you car was doing. I would have to sit there and and apply the gas to get the temp up there. There was no check engine lights or anything and had the car scanned and it came out to be a bad O2 sensor. Replaced it and the problem went away..

Not sure if this helps or is even the problem but figured id throw it out there lol
__________________

Hemi Registry #1661 '07 SRT Design
Predator inTune,180 tstat,Grip grill,Aria intake, 6000k Fog Lights,Demoulded,15% Tint,LSD Lambo Doors,SLP LM1.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-29-2010, 06:55 PM
cksigmapi's Avatar
cksigmapi cksigmapi is offline
Chrysler 300 Forum Senior Member!
 
Join Date: Apr 2009
Location: Grand Blanc, MI
Age: 29
Posts: 2,581
Gender: Male
Vehicle: 300 Touring 3.5L
Vehicle Year: Gen1 - 2006
Trim Level: 300C
Color: Bright Silver
iTrader: (5)
Rep Power: 10
Rep:1333
cksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud ofcksigmapi has much to be proud of
Default

What tune are you running? Try going back to stock tune and putting the proper octane gas in it. Or even just reload the current tune. Worth a shot!
__________________
My Mods - Updated!
Reply With Quote
  #4  
Old 11-29-2010, 09:42 PM
Dino's Avatar
Dino Dino is offline
Chrysler 300 Forum Senior Member!

 
Join Date: Oct 2009
Location: Beaufort, SC
Age: 28
Posts: 686
Gender: Male
Vehicle: 300
Trim Level: 300C SRT8
Color: Silver Steel
iTrader: (0)
Rep Power: 5
Rep:391
Dino is just really niceDino is just really niceDino is just really niceDino is just really nice
Default

Sounds like it has something to do with your tune. Send your tune to diablosport.com the website has a how to if your not familiar with the software. I recommend Johan (diablosporttoona) but anyone in the diablosport forum can check if there are flaws in the tune. You will likely need to data log. Hope that helps.

-Dino
Reply With Quote
  #5  
Old 11-30-2010, 12:15 AM
todd's Avatar
todd todd is offline
Your 3G Customz Rep!


 
Join Date: Sep 2007
Location: Michigan
Posts: 19,228
Gender: Male
Vehicle: 300 Limited
Vehicle Year: Gen1 - 2005
Trim Level: Limited
Color: Bright Silver
iTrader: (14)
Rep Power: 36
Rep:4929
todd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond reputetodd has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to todd
Default

i would be curious if you popped off a vacuum line of some sort.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 11-30-2010, 09:54 AM
Jesse Dino's Avatar
Jesse Dino Jesse Dino is offline
Chrysler 300 Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2008
Location: San Jose
Posts: 11
Gender: Male
Vehicle: 300C SRT8
Trim Level: 300C SRT8
Color: Bright Silver
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Rep:29
Jesse Dino is on a distinguished road
Default

That was my initial thought too... vacuum... Without removing any covers I visually check and vucuum lines seem to be in tact. I will be getting busy on it tonight with the Preditor and a Modis. Thanks for your input, and I will repost any findings to help others.. Cross your fingers I don't end up at the stealership!
__________________
300cForumz.com | Chrysler 300 Forum | Chrysler 300 Forums | Chrysler 300 Performance | Chrysler 300 Accessories
Reply With Quote
  #7  
Old 11-30-2010, 10:23 PM
Jesse Dino's Avatar
Jesse Dino Jesse Dino is offline
Chrysler 300 Forum Newcomer
 
Join Date: Oct 2008
Location: San Jose
Posts: 11
Gender: Male
Vehicle: 300C SRT8
Trim Level: 300C SRT8
Color: Bright Silver
iTrader: (0)
Rep Power: 0
Rep:29
Jesse Dino is on a distinguished road
Default

Well she is back in comission!!!! 1st think I did was pull the tune out of the car.... That was it!!! She is good now. Installed the 9R27 predator update and reinstalled. All is A OK. Thanks to all for the insight.
__________________
300cForumz.com | Chrysler 300 Forum | Chrysler 300 Forums | Chrysler 300 Performance | Chrysler 300 Accessories
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
cold start problem, dying out, hard shifting

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idle hesitation engine almost died mbta89 Chrysler 300 Mechanical Problems and Questions 4 11-28-2010 08:51 PM
5.7 engine knocks at idle Spokane Chrysler 300 Mechanical Problems and Questions 9 09-18-2010 02:38 PM
Idle drops when heat kicks on bennettj325 Chrysler 300 Mechanical Problems and Questions 8 07-19-2010 06:04 PM
Is there an idle sensor? Nemo Chrysler 300 General Discussion 18 03-09-2010 02:33 PM
05 300c Rough Idle/ Stalling MTLhemi Chrysler 300 Mechanical Problems and Questions 10 01-26-2008 07:58 PM


» Advertisement






All times are GMT -4. The time now is 11:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright 300CForumZ.com a GigaThreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger


=Gigathreads Network=
CLUBS MOPAR NATION DSM GPMM MAMM JAM
DIESEL Diesel Forum      
CHEVY Chevy Camaro Forum Chevy Volt Forum    
CHRYSLER Chrysler 300C Forum      
DODGE Dodge Avenger Forum Dodge Caliber Forum Dodge Challenger Forum Dodge Charger Forum
  Dodge Circuit Forum Dodge Hornet Forum Dodge Magnum Forum Dodge Nitro Forum
  Dodge Ram Forum Dodge Dakota Forum Dodge Durango Forum Dodge Dart Forum
FORD Ford Raptor Forum Ford F150 Forum Ford F100 Forum  
JEEP Jeep Forum      
PONTIAC Pontiac G8 Forum      
SRT SRT Viper Forum SRT Cuda Forum